PRIMĂRIA FUNDULEA

PRIMĂRIA FUNDULEA
Cod produs: PRIMĂRIA FUNDULEA
PRIMĂRIA FUNDULEA PRIMĂRIA FUNDULEA PRIMĂRIA FUNDULEA PRIMĂRIA FUNDULEA PRIMĂRIA FUNDULEA PRIMĂRIA FUNDULEA

Adresa : Loc. Fundulea ,B-dul 22 Decembrie1989 ,Nr.151 ,Jud. Calarasi                                                       Primar : Dorobantu Dorel

Telefon : 0242 642 084   Fax : 0242 642 030                                                                                             Viceprimar : 

Adresa web : www.primaria-fundulea.ro                                                                                                     Secretar : 

Adresa e-mail : primariafundulea@yahoo.com                     

              Orar functionare :

Luni-Vineri: 08.00-16.00 /Sâmbata: - /Duminica:- /

         Fundulea (în trecut, Crângul-Fundulele) este un oraș în județul Călărași, Muntenia, România, care cuprinde localitatea de reședință împreună cu localitățile Alexandru Ioan Cuza și Gostilele. Are o populație de 6.851 de locuitori. A fost declarat oraș la 18 aprilie 1989. Se află la aproximativ 30 km de București.

         Orașul se află în colțul nord-vestic al județului, la limita cu județul Ialomița. Este traversat de autostrada București–Constanța, pe care este deservit de o ieșire, precum și de șoseaua națională DN3, care leagă Călărașiul de București. Din acest drum se ramifică șoseaua județeană DJ402, care duce spre sud la Sărulești, Nana și Luica. Este traversată și de calea ferată București-Constanța, pe care este deservită de stația Fundulea.

          La sfârșitul secolului al XIX-lea, Fundulea avea statut de comună rurală, având numele de Crângul-Fundulele, făcea parte din plasa Mostiștea a județului Ilfov și era formată din satele Crângu, Fundulele și Gostilele, având în total 1160 de locuitori ce trăiau în 306 case. În comună funcționau trei biserici, o școală mixtă și două mori de apă, iar principalii proprietari de pământ erau C. Stoicescu și statul. Anuarul Socec din 1925 o consemnează în plasa Sărulești a aceluiași județ, având 2578 de locuitori în satele Boanca, Crângu, Fundulele și Gostilele. În 1931, comuna a luat numele de Fundulea, fiind formată din satele Boanca, Crângu, Fundulea, Fundulea-Mardaloescu, Fundulea-General-Popescu, Fundulea-Mihăilescu, Fundulea-Gh. Razorea, Fundulea-Stația Fundulea și Principele Nicolae. După al Doilea Război Mondial, toate acele cătune denumite Fundulea au fost regrupate într-un singur sat, iar satul Principele Nicolae a primit în 1948 denumirea de Alexandru Ioan Cuza.

     În 1950, comuna a fost transferată raionului Brănești și apoi (după 1956) raionului Lehliu din regiunea București. Satul Boanca a fost dezafectat, iar locuitorii săi strămutați în 1962, pentru a mări suprafețele arabile. În 1968, comuna a revenit la județul Ilfov, reînființat, având în compunere satele Fundulea, Gostilele și Alexandru Ioan Cuza, tot atunci satul Crângu fiind desființat și comasat cu satul Fundulea. Satul Alexandru Ioan Cuza a fost dezafectat în perioada 1972–1978,[8] deși oficial el încă mai există, legea nefiind modificată corespunzător. În 1981, comuna a trecut la județul Călărași, înființat atunci în urma unei reorganizări regionale. Comuna Fundulea a fost promovată la rang de oraș în 1989.

 

Spune-ţi opinia

Numele tău:


Opinia ta: Notă: Codul HTML este citit ca şi text!

Nota: Rău           Bun

Introduceţi codul din imagine:Ghidul cu primarii @ 2013