PRIMĂRIA BOCICOIU MARE

PRIMĂRIA BOCICOIU MARE
Cod produs: PRIMĂRIA BOCICOIU MARE
PRIMĂRIA BOCICOIU MARE PRIMĂRIA BOCICOIU MARE PRIMĂRIA BOCICOIU MARE PRIMĂRIA BOCICOIU MARE PRIMĂRIA BOCICOIU MARE

Adresa : Loc. Bocicoiu Mare ,Str. Principala Nr. 136 ,Jud. Maramures                                                          Primar : Liviu Lazarciuc

Telefon : 0262 360 201   Fax : 0262 360 101  Mobil:  0724 969 968                                                             Viceprimar : Petrovan Valentin Cristian

Adresa web : www.primariabocicoiumare.ro                                                                                                Secretar : Ciceu Lucia

Adresa e-mail : primar@primariabocicoiumare.ro                                                                                        Contabil: Bolasz Mihaela Lenuţa

                                                                                                         Orar functionare :

                                                                              Luni - Vineri:    08.00 - 16.00    /Sâmbata: - /Duminica:- /

 

Modalitati de plata acceptate:

1. Numerar                            2. Cec                             3. MasterCard
4. Maesto                               5. AMEX                         6. Visa
7. Visa Electron                      8. Bilet la ordin                 9. Transfer bancar
10.Cambie                            11.Credit Bancar               12.Credit Ipotecar
13.Decontare                        14.Ordin de Plata              15.Plata Online prin Card  
16.Rate la Dezvoltator           17. Rate                           18.Bonuri de Masa  
19. Tichete cadou                  20. Tichete vacanta

              

Asezare:

      Comuna Bocicoiu Mare este situata in partea nordica a tarii, partinand judetului Maramures si avand urmatorii vecini:

 •  comuna Bistra si Rona de Sus la est,
 •  municipiul Sighetu Marmatiei la vest,
 •  Ucraina la nord si Rona de Jos la sud.

    Ea se intinde pe o suprafata de 2402 kmp si este formata din satul Bocicoiu Mare care este resedinta unitatii administrativ-teritoriale, si satele apartinatoare: Lunca la Tisa, Craciunesti si Tisa.

     Istoria comunei

    Primele atestari documentare ale satelor componente comunei sunt redate de Prof. Alexandru Filipascu in "Istoria Maramuresului" aparuta in anul 1940. Astfel, satul Lunca la Tisa situat pe malul raului Tisa se consemneaza din anul 1442: "Villa Olachalis Lonka" proprietatea "Filiorum Georgy Pank Volachorum de Karachonfalva". In perioada 1939-1948 satul Lunca la Tisa a fost unificat cu localitatea ce se afla asezata pe cealalta parte a raului Tisa (actualmente Luh-Ucraina), din anul 1948 stabilindu-se granita actuala. Satul Lunca la Tisa s-a unit apoi cu Bocicoiu Mare. Satul Bocicoiu Mare afost de asemenea pana in anul 1948, singura localitate cu ambele parti de pe malul raului Tisa. Asezarea dateaza din 1447: "Villa Olachalis Bochko", proprietatea valahului Pancu din Craciunesti. Satul Craciunesti, asezat pe terasa raului Tisa este prezentat in documentul "Karachonfalva" din 1442 ca "possessio volachalis" proprietatea lui Panku din Craciunesti, iar mai inainte, in 1423 era proprietatea lui Grigore Cristian si a lui Ioan Bud. Satul Tisa, asezat pe terasa raului Tisa, este atestat din 1385, ca proprietate a lui Candea. De-alungul anilor satul a purtat denumiri de Weresmarth, apoi Malul Rosu, Mekova, Virismort, iar in zilele noastre Tisa.

    Institutiile din comuna

    In satul Bocicoiu Mare se afla sediul Primariei comunei Bocicoiu Mare, Postul local de Politie, Dispensarul uman (cu doua cabinete medicale), Scoala cu clasele I-VIII, cu un numar de 72 elevi, Gradinita pentru copii cu un efectiv de 34 copii, Biblioteca publica, Caminul cultural cu 100 locuri si Gara CFR.

    In satul Craciunesti se afla Scoala cu clasele I-VIII, cu un efectiv de 125 elevi, Gradinita pentru copii cu un efectiv de 53 copii, Dispensarul veterinar cu un medic si Caminul cultural cu 70 locuri.

    In satul Tisa se afla Scoala cu clasele I-VIII, cu un efectiv de 89 elevi, Gradinita pentru copii cu un efectiv de 45 copii si Caminul cultural cu 100 locuri.

    In satul Lunca la Tisa se afla Scoala cu clasele I-VIII, cu un efectiv de 72 elevi, Gradinita pentru copii cu un efectiv de 34 copii si Clubul pentru tineret cu 70 locuri.

    In comuna sunt 8 biserici din care: in Bocicoiu Mare, Biserica ortodoxa ucraineana si Biserica romano-catolica;in Craciunesti, Biserica ortodoxa si Biseica greco-catolica; in satul Tisa, Biserica ortodoxa, Biserica romano-catolica si Biserica greco-catolica, iar in casa particulara Ivanciuc Vasile se afla Casa de rugaciuni al Organizatiei "Martorii lui Iehova"; in satul Lunca la Tisa, biserica ortodoxa ucraineana si o Casa de Rugaciuni la Nr. 54/A al Organizatiei "Martorii lui Iehova".

    Cai de comunicatie si infrastructura

    Intreaga comuna este strabatuta de cale ferata cu legatura municipiului Sighetu Marmatiei - Viseu - Salva si alte localitati din tara, drumul national DN18 (asfaltat) care traverseaza satul Tisa si Craciunesti (partial), drumul judetean (de la bifurcatia satului Craciunesti cu trecere prin satul resedinta si satul Lunca la Tisa) 6 km din care 2 km asfaltati.

    Ulitele comunei pe o lungime de 18 km sunt pietruite si accesibile circulatiei.

    Alimentarea cu apa potabila este asigurata in proportie de 75% din gospodariile populatiei, prin sistem centralizat: satele Craciunesti si Tisa cu alimentare de la sistemul municipiului Sighetul Marmatiei; satul Bocicoiu Mare partial prin sistemul propriu si satul Lunca la Tisa prin captarea unui izvor natural.

Facilitati oferite investitorilor:

 • Cariera de argilă Crăciuneşti, valorificarea argilei
 • Amenajare lac Tepliţa
 • Sursă de apă mineralizată
 • Valorificarea apei mineralizate - Crăciuneşti
 • Băile Crăciuneşti
 • Amenajarea zonei agrement "Lacul Tepliţa" – Tisa

Proiecte de investitii:

 • Apă - canalizare
 • Reabilitare drumuri comunale, poduri

 

Spune-ţi opinia

Numele tău:


Opinia ta: Notă: Codul HTML este citit ca şi text!

Nota: Rău           Bun

Introduceţi codul din imagine:Ghidul cu primarii @ 2013