PRIMĂRIA SUCEVIŢA

PRIMĂRIA SUCEVIŢA
Cod produs: PRIMĂRIA SUCEVIŢA
PRIMĂRIA SUCEVIŢA PRIMĂRIA SUCEVIŢA PRIMĂRIA SUCEVIŢA PRIMĂRIA SUCEVIŢA PRIMĂRIA SUCEVIŢA

Adresa: Loc. Sucevita ,Str. Calea Movilestilor ,Nr.153 ,Jud. Suceava                                                  

Telefon: 0230 417 102  Fax: 0230 417 030                                                                                        

Adresa web: www.primariasucevita.ro                                                                                               

Adresa e-mail: primariasucevita@yahoo.com                                                                                    

                                                                                               Orar functionare :

                                                                      Luni - Vineri:    08.00 - 16.00    /Sâmbata: - /Duminica:- /
 

 

      Satul Sucevița este o seculară așezare românească situată la poalele Obcinei Mari, la limita vestică a Depresiunii Rădăuți, a fost şi este cunoscut în țară şi nu numai datorită locuitorilor ei harnici şi gospodari, dar şi existenței aici a Mănăstirii Sucevița – ctitorie a Movileştilor. Prima mențiune documentară este legată tot de familia Movilă şi de așezământul ridicat aici, şi este din 6 august 1582. După cum menţionează şi cronicarul Miron Costin: „au murit Ieremia-Vodă în anul 7116 (1606). Rămasu-i-au pomană în țară, mănăstirea anume Sucevița, de dânsul făcută.” Existența Mănăstirii şi-a pus amprenta, în întreaga istorie a satului asupra dezvoltării lui, mai ales din punct de vedere istoric, cultural şi în actualitate, turistic. Aspectul care trebuie relevat este acela că aici, în permanență, au venit şi vin vizitatori atrași deopotrivă de existența monumentului istoric(una din cele cinci ,,perle’’ ale Bucovinei), dar şi de inegalabilul peisaj geografic.

     Culmile domoale, de 400-1000 metri, ale Obcinei Mari acoperite cu o vegetație arboricolă predominant formată din conifere dau zonei un farmec aparte, de liniște şi deconectare, susținute de un aer curat, ozonat, atractiv care ,,cheamă’’ la plimbare şi relaxare.

 Asezare

    Urmând şoseaua DN 17 A, de la vechiul oraş bucovinean Rădăuţi, spre vest, după 18 km de drum asfaltat şi bine întreţinut, din care primii 8 km în linie dreaptă, trecând tangenţial pe partea sudică a comunei Horodnic, după o cotire a şoselei spre stânga şi, după încă un kilometru, o alta spre dreapta, străbătând comuna Marginea - vestită localitate a ceramicii negre -, se ajunge în vechea aşezare Suceviţa, comună ce a făcut şi face parte din nordul Moldovei, regiune numită după 1775 Bucovina(„Ţara fagilor”).

Spune-ţi opinia

Numele tău:


Opinia ta: Notă: Codul HTML este citit ca şi text!

Nota: Rău           Bun

Introduceţi codul din imagine:Ghidul cu primarii @ 2013