CONSILIUL JUDETEAN ILFOV

CONSILIUL JUDETEAN ILFOV
Cod produs: CONSILIUL JUDETEAN ILFOV

Mesajul Presedintelui C.J. Ilfov

Consiliul Judeţean Ilfov, ca autoritate publică locală, are menirea de a soluţiona şi de a gestiona, în numele şi în interesul colectivităţilor locale din judeţ, treburile publice. Relaţia dintre Consiliul Județean și celelalte autorități publice locale nu este în niciun caz una de subordonare, ci este guvernată de principiile responsabilităţii, cooperării și solidarităţii.

Principala responsabilitate a Consiliului Judeţean este aceea de a integra activitatea tuturor autorităţilor de la nivel local, pentru a asigura dezvoltarea durabilă a întregului judeţ. În acest scop, Consiliul Judeţean adoptă strategii, prognoze şi programe de dezvoltare economică şi socială a judeţului pe baza propunerilor primite de la consiliile locale. În plus, dispune, aprobă şi urmăreşte, în cooperare cu autorităţile administraţiei publice locale comunale şi orăşeneşti interesate, măsurile necesare, inclusiv cele de ordin financiar, pentru realizarea acestora.

În calitate de Preşedinte al Consiliului Judeţean, voi asigura respectarea cu stricteţe a cadrului legal. Însă misiunea unui preşedinte, aşa cum o înţeleg eu, este şi aceea de a oferi un plan pentru viitor. Îmi doresc ca, în anii care urmează, judeţul Ilfov să le poată oferi locuitorilor săi facilităţi la nivel european. Vreau să-i ajut pe ilfoveni să aibă locuri de muncă bine plătite în judeţul lor. Copiii noştri trebuie să aibă aici, în Ilfov, grădiniţe şi şcoli moderne. La fel, cetăţenii judeţului trebuie să se bucure de asistenţă medicală de calitate lângă casa lor. Eu cred într-un Ilfov într-adevăr european, nu doar în vorbe, ci şi în realitate.

Preşedintele Consiliului Judeţean Ilfov

Marian PETRACHE

Spune-ţi opinia

Numele tău:


Opinia ta: Notă: Codul HTML este citit ca şi text!

Nota: Rău           Bun

Introduceţi codul din imagine:Ghidul cu primarii @ 2013